Меню   Пошук
Інтервю із президентом ФК "Миколаїв" Оприск Миколою
Кореспондент: Пане Миколо, розкажіть Ваші враження про минулий сезон. Що вдалось із запланованого? Чи виправдали гравці Ваші очікування?
Оприск Микоа: Можна вважати що свої завдання на сезон ми виконали сповна. Тому емоції звичайно тільки позитивні а враження зашкалюють. Ми брали участь у трьох турнірах - кубку України серед аматорів та кубку області, а також у премєр-лізі Львівщини. У всіх змаганнях ставили перед собою максимальні завдання. В обласному кубку нам трішки не пощастило, у фіналі ми значно переважали команду "Юність" Верхню Білку, проте на прикінці гри пропустили прикрий гол і поступилися. Натомість вже у суперкубку Львівщини нам вдалося взяти реванш і перемогти їх з рахунком 2-0. Стосовно чемпіонату, то все склалося вдало, якщо в першому колі були якісь невдалі результати, то у другій частині змагань лише перемоги та одна нічия із Соснівкою. У кубку України серед аматорів ми вдало подолали два раунди, в яких ми пройшли команди Виноградова (Закарпаття) та Теребовлю (Тернопільщина).

Кореспондент: Які подальші перспективи, мрії та амбіції?
Оприск Микоа: Загалом ми б хотіли спробувати свої сили у другій лізі чемпіонату України, адже її формат повинен бути зміненим і вона буде мати характер регіональної ліги, яка швидше за все ділитиметься на зони і в ній братимуть участь аматорські та професіональні колективи. Стосовно інфраструктури, то у 2017 році ми вже втілили у реальність ідею з побудовую штучного майданчика розміром 53 на 42 метри, на якому тренується молодь ФК "Миколаїв". Надалі за сприяння міської ради маємо намір повністю замінити на стадіоні всі деревяні лавки на пластикові сидіння, а також побудувати нові роздягальні зі сучасними душовими кабінками.

Кореспондент: Розкажіть про розвиток дитячо-юнацького футболу?
Оприск Микоа: Крім основної комнади та команди юнаків, які брали участь у чемпіонаті, ми підтримуємо футбол на усіх щаблях. Намагаємося забезпечити команди усіх вікових груп всім необхідним та організовувати поїздки на різноманітні турніри та змагання для того, щоб хлопці загартовувалися і формувалися як футболісти.

Кореспондент: Чому так мало вихованців у складі ФК" Миколаїв" ?
Оприск Микоа: Я вважаю що головною причиною цього є те, що протягом 15-ти останніх років дітьми незаймалися взагалі. Саме тому зараз немає гравців з належною підготовкою, які б могли відповідати сьогоднішньому рівню ФК "Миколаїв". Зараз ми налаштовані готувати якісних молодих футболістів та відкривати таланти у нашому місті. Тому сподіваюся, що за 5-7 років у нас буде набагато більше власних вихованців.

Кореспондент: Якщо ФК "Миколаїв" незабаром увійде до списку професіональних клубів України, чи є ймовірність побачити Вас на футбольному полі?
Оприск Микоа:В принципі можна було і цього року заявитися (сміється). У суперниках були такі команди, що можливо я би там і невиглядав гірше ніж деякі футболісти. Варіант такий може бути то 100%. Вийти ж можна в будь-який момент, але треба мати й силу та здоровя. Якщо Гельзин ( президент Донецького "Олімпіка") виходив на поле в 42 роки, то здається ще я ще маю час.