Меню   Пошук
Перший в історії сезон ФК "Три валети" в обласному чемпіонаті пройшов успішно
Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2017 року. На черзі команда, яка посіла восьме місце в першій лізі – «Три валети» з Кременеччини. До розмови ми запросили головного тренера команди Сергія Михайловича Єфремова.

– Пане Сергію, як оцінити виступ «Трьох валетів» у сезоні-2017?

– Оскільки для нашої команди це був перший в історії сезон в обласному чемпіонаті, тому виступ у ньому вважаю успішним. Колектив «Три валети» сформований повністю без легіонерів, а виключно з кременецьких футболістів, в більшості матчах показала хороший рівень футболу. А те, що в підсумку виявилися трохи низько в турнірній таблиці, це можна пояснити лише браком досвіду виступів на такому рівні.

– У яких матчах на Ваш погляд втратили очки, які не дозволили команді піднятися вище по турнірних щаблях?

– Неочікувано втратили очки в домашньому матчі з ФК «Шумськ» (1:3), мали перемагати «Скалу-Айва», але задовольнилися нічиєю (1:1). Перемагали по ходу матчу підволочиський «Збруч», однак на останніх хвилинах пропустили два голи і в підсумку програли (2:3), також необов’язково втратили очки в Трибухівцях (1:1).

– А які матчі можете виділити з кращого боку?

– Згадуваний поєдинок зі «Збручем», а також матч з теребовлянською «Нивою». Ці зустрічі ми програли, але кременецькі футболісти в них виглядали доволі пристойно. Відзначив би також гру в Збаражі, де ми упустили перемогу на останніх хвилинах.

– Хто був лідером «Трьох валетів» протягом сезону?

– Когось виокремлювати не хотів би, ми сильні командою. Кожен з гравців на своєму місці і показував хороший рівень гри. Єдине, що хотів би відзначити, так це те, що на початку сезону кілька наших гравців отримали серйозні травми і довелося грати не в оптимальному складі.

– Як оцінене загальний рівень першої обласної ліги?

– Для нас як дебютанта обласний змагань – рівень першої ліги видався високий. Адже раніше ми виступали в чемпіонаті Кременецького району та їздили лише на комерційні турніри, а вони не йдуть в жодні порівняння з цьогорічними нашими змагання в першості області. Були команди в яких можна багато що навчитися моїм підопічним. Ми переконалися, що на футбольному полі треба боротися до останнього, а цього останнього нам у багатьох випадках і не вистачало.

– Чи маєте претензії до роботи суддівського корпусу?

– Більшість матчів судді провели на не поганому рівні. Лише один арбітр одразу в двох матчах, як на мій погляд, відсудив доволі не фахово. Зокрема, це було в матчах з обласним лідером – теребовлянською «Нивою». В домашньому матчі було призначено сумнівне пенальті, після якого було забито єдиного гола в матчі. А в виїзному, навпаки, пенальті не було призначено вже у ворота «Ниви», хоча всі бачили порушення правил зі сторони теребовлянського захисника. У матчі з нами команда рівня «Ниви» має три-чотири голи забивати без допомоги суддів.   

 – Що на Ваш погляд потрібно зробити обласній федерації, щоб змагання підняти на ще вищій рівень?

– Для нас чемпіонат у першій лізі був доволі цікавим і нашим футболістам у чемпіонаті району вже грати не цікаво. Вони хочуть підвищувати свій рівень саме матчами з сильними командами. І якщо все для нас складеться, то ми будемо і наступного сезону грати в обласних змаганнях.

– А чи вболівальник відвідував Ваші матчі?

– Я вважаю, що в плані відвідування наших домашніх матчів, ми були на рівні з копичнецькою командою. Відрадно, що на наші матчі приходили разів у чотири більше глядачів, ніж на поєдинки ФК «Кременець-Академія», який грав у вищій лізі. Ми проводили цікаві конкурси, про які глядачі ще до матчу запитували. Дякую Федерації футболу Тернопільської області за призи, це хороша справа в плані популяризації місцевого футболу.