Меню   Пошук
Інтервю із гравцем ФК "Миколаїв" Лещинським Романом
Кореспондент: Привіт Роман, ти такий молодий а вже чемпіон і володар суперкубка  Львівщини, не важко тобі трофеї носити (сміюсь) ?
Лещинський Роман: Привіт, чесно кажучи ще досі неможу до кінця зрозуміти, що став чемпіоном. Дивне відчуття коли ще буквально рік тому думав про свій вдалий перехід у дорослий футбол а тут вже після першого сезону такі здобуття, емоції переповнюють! Трофеї носити завсім важко а тільки приємно.

Кореспондент: Розкажи про себе, звідки ти родом, де були твої перші кроки у футболі?
Лещинський Роман: Я родом з Дрогобича. Перші кроки в футболі робив в місцевій ДЮСШ, першим тренером був Курп‘як Дмитро, який тренував мене буквально до закінчення моєї юнацької кар‘єри. Спочатку грав за Дрогобич на область а пізніше під керівництвом того ж Дмитра Михайловича виступав за юнацьку команду Новошичі.

Кореспондент: У 2016 році ти грав за наших юнаків, які були твої успіхи там?
Лещинський Роман: Це була дуже хороша та сильна команда, ми боролися за чемпіонство, але на жаль з різних причин після першого кола де ми були одні з перших, дуже багато гравців покинули команду. Хтось хотів пробувати себе в дорослому футболі, і я в тому числі, перейшов у за дорослу команду в Трускавець.

Кореспондент: До основної команди ФК "Миколаїв" ти грав за Новошичі у першій лізі області, складно було?
Лещинський Роман: Було важко в психологічному плані. Перед сезоном в мене була серйозна травма і були сумніви чи взагалі в цьому році вийду на поле, але я відновився і набрав форму та грав там в складі від матчу до матчу. Це теж був сильний чемпіонат а команда ставила найвищі завдання!

Кореспондент: Як відбувся твій перехід в нашу дорослу команду?
Лещинський Роман: Граючи в Новошичах, ми йшли лідерами, і в моїх планах було виграти з ними Першу лігу. Але літом зі мною звязалось керівництво ФК "Миколаїв" і запросили на збори. Я поїхав не впевненим в собі, але розумів, що пройти підготовку з командою Прем‘єр-ліги мені точно не помішає. Радий що так вийшло, я залишився тут, і повністю задоволений!

Кореспондент: Скільки часу витратив на адаптацію?
Лещинський Роман: Зовсім не багато. Колектив дуже приємний, порозуміння знайшли швидко. Я тільки набираюсь досвіду на такому рівні, старші гравці підтримували, і тому це все проходило гладко!

Кореспондент: Створювати конкуренцію старшим складно?
Лещинський Роман: Так, звичайно. Досвідшеніші гравці набагато сильніші, але це наоборот надихає працювати та підтримує команду на дуже високому рівні!

Кореспондент: Тренування були 3-и рази на тиждень, звик?
Лещинський Роман: Так, я молодий і хочу розвиватись за рахунок такої кількості тренувань. Багато сил тратиться на дорогу і не завжди повністю можна викластись на тренуваннях.

Кореспондент: З ким в команді найбільше дружеш?
Лещинський Роман: Спілкуюсь зі всіма вільно. Але найбільше з Фединою Іваном та Климом Богданом.

Кореспондент: На якій позиції тобі получається найкраще?
Лещинський Роман: Можу зіграти правого захисника, грав крайнього атакуючого. Але найбільш зручно почуваюсь в опорній зоні, адже весь юнацький футбол я провів на цій позиції.

Кореспондент: Який матч цього сезону ти відіграв вдало?
Лещинський Роман: Найкращий мій поєдинок був проти Виногродова. Я тоді попав в стартовий склад, і це дуже мотивувало, перша гра на аматорів і зразу в основі. Спочатку був мандраж, але зрозумів шо потрібно доказувати, і тому віддався на 100 процентів.

Кореспондент: Цей сезон вважаєш найкращим для себе?
Лещинський Роман: Так, сам факт що я став чемпіоном і володарем суперкубка робить його особливим та найуспішнішим в мої кар‘єрі.

Кореспондент: Крім футболу маєш ще якесь хоббі чи захоплення?
Лещинський Роман: Тільки футбол (сміється). Заліковуючи травму, регулярно плаваю в басейні.

Кореспондент: Яку освіту здобуваєш?
Лещинський Роман: Вчусь у Коледжі Нафти і Газу, планую поступати в Дрогобицький Педагогічний Університет на факультет фізкультури.

Кореспондент: Як твоє особисте життя?
Лещинський Роман: Маю дівчину, яку дуже кохаюта планую з нею сім‘ю попри те, що ще досить молодий. Це людина яка підтримує мене у всіх моїх починаннях.

Кореспондент: Яку музику та фільми ти любиш?
Лещинський Роман: Музику слухаю різну. Фільми обожнюю триллери та комедії.

Кореспондент: Чим заповнюєш зимову паузу?
Лещинський Роман: Дуже люблю міні-футбол. Зараз нажаль через травму не граю а тільки вболіваю за свою команду, з якою минулого року став чемпіоном Дрогобиччини.

Кореспондент: Що порекомендуєш молодим футболістам які переходять в дорослий футбол?
Лещинський Роман: Не боятися, вірити в себе та бути психологічно стійким. Я сам невірив що зможу грати у Миколаєві, але зрозумів, якшо кличуть значить не просто так.

Кореспондент: Бажаємо тобі стати ще більш сильнішим разом з ФК "Миколаїв".
Лещинський Роман: Щиро дякую. З нетерпінням чекаю нового сезону.